• 30% Korting op bijna alle producten
  • Binnen 2 werkdagen verzonden
  • Gratis verzending vanaf €60

3 Dingen die je nog niet wist over de geur van jouw trouwe viervoeter

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 15:34

Natuurlijk hou je onvoorwaardelijk veel van je eigen hond. Maar om nou te zeggen dat hij altijd zo lekker ruikt.. daar zijn de meningen over verdeeld! Honden kunnen meerdere typerende geuren hebben. Ik heb voor je uitgezocht waar een aantal van deze geurtjes nou precies vandaan komen.

Natte hond
De meest genoemde is toch wel de "natte honden geur". Een plons in het water of een wandeling door de regen met jouw trouwe viervoeter zorgt vaak voor deze typerende geur. Door het vocht op zijn huid en vacht wordt zijn lichaamsgeur versterkt. Vocht bevordert namelijk de groei van micro-organismen. En laten deze micro-organismen nou een muffe, zweterige, kaasgeur hebben. Hoe meer van deze beestjes, hoe sterker de geur dus!

 

Tortilla chips
Ik dacht dat ik de enige was, totdat ik afgelopen weekend een artikel in de krant las waarin stond dat hondenpootjes vaak als lekker ruikend worden ervaren!  Dat de geur van de pootjes veel mensen doet denken aan tortilla chips. Deze geur wordt veroorzaakt door de stof aminoacetofenon, wat ook in aardbeien en druiven zit. De aanwezigheid van deze stof duidt alleen vaak ook op de aanwezigheid van een bacterie die tot infecties kan leiden.. Wees dus wel alert als de pootjes van jouw viervoeter sterk naar een lekkere zak chips ruiken! 


Ijzer
Puppy’s hebben soms ook een typische geur. Ze kunnen namelijk naar metaal ruiken. Dit komt doordat de melktanden door het tandvlees breken of in wisseling zijn. Als je pup helemaal uitgewisseld is, zal de geur vanzelf verdwijnen!

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.